9/29/2009

Márpedig ez a hitelesített mérőeszköz 52,6 másodperces eredményt mutatott – szögezte le Vajtó Lajos ügyvezető

Káosz! Elszállt Overdose (4) világcsúcsa, miután kiderült: a magyar csodaló két teljes másodperccel rosszabb időt futott a tegnapi galoppfutamon a Kincsem Parkban, mint azt a szervezők csaknem egy teljes napon át állították. A verseny hivatalos órája 52,6 másodperces időt mutatott, amikor Dózi átvágtatott a célvonalon, s a 25 ezer lelkes szurkoló ujjongva kiáltott fel: ilyen gyorsan még nem tette meg paripa az 1000 métert.

Hétfő délutánra kiderült: a rajongókat lóvá tették, hiszen Overdose valójában 54,6 másodperc alatt tette meg a távot. Külföldi internetes oldalakon már tegnap délelőtt szóbeszéd tárgya volt a gyanús időeredmény, és a Blikk saját mérései is igazolták, hogy Dózi legalább 2 másodperccel rosszabb időeredményt ért el.
A versenyt szervező Nemzeti Lóverseny Kft. illetékese azonban kérdésünkre még délután is tagadta, hogy pontatlan lett volna a mérés. – A világon mindenhol a célfotó számít: ezen kerek perec ott áll az időeredmény. Semmilyen más adatot nem fogad el a világ, mint ami azon szerepel. Márpedig ez a hitelesített mérőeszköz 52,6 másodperces eredményt mutatott – szögezte le Vajtó Lajos ügyvezető. Hozzátette: a célfotógépen kívül hivatalos személyek két kézi stopperrel is mérték az időt, s a három szerkezet összesen 0,1 másodperces eltérést mutatott.

Percekkel a beszélgetés után a Nemzeti Lóverseny Kft. saját honlapján mégis korrigálta a mérési adatokat: 54,6 másodperc lett Overdose új eredménye. Ez pedig már elmarad Procreate 53,79-es, ezer méteren futott világcsúcsától. Vajtó Lajost hiába próbáltuk ezután ismét elérni, nem vette fel a telefont.

Teljes cikk a Blikkben:
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/20090421/lova_tettek_overdose_rajongoit/

4 megjegyzés:

  1. Tavaly VL megmentette a lovit a felszámolás elől, neki köszönhetjük, hogy nem zárták be.
    L.B.

    VálaszTörlés
  2. A hitelesített időmérő legfőbb tulajdonsága, hogy emberi kéz érintése nélkül működik!!! A Kincsem Parkban a mai napig a célfotós kezétől indul! Ha Vajtó (Tóvaj) Lajoska esetleg kijárna a versenyekre, talán tudhatná is. Az idei évben a versenylátogatásainak a száma: Kincsem Park - Külföld 3 - 6!!!! Reméljük, hogy már csak májusig lesz!!!

    VálaszTörlés
  3. Miért pont májusig kell kitartani, mi lesz akkor? Új időmérő, gyerekek, világosítson fel már végre valaki!

    VálaszTörlés
  4. Mert akkor az összes kommunista takarodik veled együtt. A Kovács Laci bácsi már nem tudja többé tartani a hátát miattad. Mire elér ide a Fidesz keze addigra kb. július lesz, nem pedig május.

    VálaszTörlés